Европейският парламент призовава да бъдат гарантирани равнопоставени условия в бъдещите

...
Европейският парламент призовава да бъдат гарантирани равнопоставени условия в бъдещите
Коментари Харесай

ЕС иска да се гарантират условията за конкуренция с Великобритания

Европейският парламент приканва да бъдат обезпечени равнопоставени условия в бъдещите взаимоотношения посредством постоянни задължения и „ динамично привеждане в сходство “ на разпоредбите на Европейски Съюз и Обединеното кралство, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Днес Европейският парламент гласоподава резолюция представяща позицията му за идните договаряния с английското държавно управление по отношение на новото партньорство след преходния интервал на Брекзит. Текстът беше признат с 543 гласа „ за “, 39 гласа „ срещу “ и 69 гласа „ въздържал се “.

Европейски Съюз с оферти, само че и с условия към Англия - ето какви са те

Парламентът прикани съглашението за асоцииране с Обединеното кралство да бъде допустимо най-детайлно, учредено на три съществени стълба: икономическо партньорство, партньорство в региона на външните работи и характерни секторни въпроси. При все това, трети страни не могат да се възползват от същите права като страните членки на Европейски Съюз и целостта на единния пазар на Европейски Съюз и неговия митнически съюз би трябвало да бъдат непокътнати във всеки един миг, декларират евродепутатите.

Бъдещи търговски връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство

За постигането на ново амбициозно съглашение за свободна търговия, евродепутатите като цяло са съгласни с насоките за водене на договаряния, които Европейската комисия (Комисията) предлага. Вземайки поради размера и сходството на стопанската система на Обединеното кралство с тази на Европейски Съюз, бъдещата конкуренция с Европейски Съюз би трябвало да бъде отворена и почтена посредством въвеждането на „ равнопоставени условия “, т.е. гаранции за използването на идентични правила за обществени, екологични, данъчни правила, държавни помощи, отбрана на потребителите и въпроси свързани с измененията в климата.

За да бъдат непокътнати комерсиалните връзки без квоти и без цени, английското държавно управление би трябвало да поеме ангажимент да актуализира разпоредбите си, да вземем за пример за конкуренцията, трудовите стандарти и опазването на околната среда, с цел да обезпечи „ динамично привеждане в сходство “ на законите на Европейски Съюз и Англия, показват евродепутатите.

Защитата на най-чувствителните браншове е от решаващо значение

Резолюцията също по този начин разяснява, че с цел да получи единодушието на Парламента, всяко съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ще зависи от сключването на авансово съглашение за риболова до юни 2020 година Ако Обединеното кралство не съблюдава законите и стандартите на Европейски Съюз, Комисията би трябвало да „ направи оценка на вероятните квоти и цени за най-чувствителните браншове, както и нуждата от нормативни клаузи за отбрана на целостта на единния пазар на Европейски Съюз. “ Това е изключително значимо за вноса на храни и селскостопански артикули, където разпоредбите на Европейски Съюз би трябвало да бъдат прецизно спазвани.

Документът съдържа също по този начин текстове по отношение на правата на жителите и подвижността на хората, отбраната на данните, бъдещето на финансовите услуги, обстановката на остров Ирландия, ролята на Съда на Европейския съюз за споразумяване на разногласия, стратегии и организации на Европейски Съюз, външна политика и въпроси, свързани със сигурността, както и други цели на Европейския парламент, които ще бъдат налични тук.

Парламентът също по този начин поддържа обстоятелството, че Гибралтар няма да бъде включен в обсега на споразуменията, които ще бъдат подписани, и че всяко настрана съглашение ще изисква предварителното утвърждение на испанското държавно управление.

Резолюцията е учредена на предлагането на Европейската комисия за инструкции за водене на договаряния, показано от основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние в понеделник 3 февруари. Тези наставления са рамката, която дефинира предмета, обсега и задачите на диалозите. Те също по този начин би трябвало да бъдат подписани от представителите на страните членки на ЕС27 в Съвета, което се чака да стане на 25 февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР