Европейският парламент призова за нови правила, които да гарантират, че

...
Европейският парламент призова за нови правила, които да гарантират, че
Коментари Харесай

ЕС иска стрийминг платформите за музика да плащат повече на изпълнителите

Европейският парламент прикани за нови правила, които да подсигуряват, че стрийминг услугите заплащат заслужено на изпълнителите. В предлагането е залегнала и концепцията за повече бистрота по отношение на метода, по който логаритмите генерират оферти за реализатори, които да се стриймват, и за това кои песни получават най-голямо разпространение.    Предложените промени ще имат за цел да подсигуряват, че по-малките реализатори получават обективни обезщетения. Понастоящем ставките на авторските хонорари се дефинират по метод, който кара изпълнителите да одобряват по-ниско възнаграждение за разпространяването на тяхното наличие в подмяна на видимост в стрийминг платформи като Spotify и Apple Music. Членовете на Европейския парламент (ЕП) се интересуват на първо място от въвеждането на нови правни рамки, които да подкрепят артистите.   

Te считат, че актуалният метод на систематизиране на авторските хонорари е неправдив. Настоящите логаритми облагодетелстват огромните лейбъли и реализатори при даването на оферти, което затруднява популяризирането на по-малко известни и разнородни жанрове.  
" Културното разнообразие и гарантирането, че създателите са приети и заслужено заплатени, постоянно са били наш приоритет. Ето за какво желаеме правила, които да подсигуряват, че логаритмите и инструментите за препоръчване, употребявани от услугите за стрийминг на музика, са транспарантни, както и при потреблението на принадлежности за изкуствен интелект, като слагат европейските създатели в центъра ", показва докладчикът Ибан Гарсия дел Бланко от Испания, представен от Engadget.    Като част от този апел за смяна, членовете на Екологичен потенциал желаят да има повече регулации във връзка с потреблението на изкуствен интелект. Реалното използване на правна рамка от страна на регулаторните органи на Европейски Съюз може да отнеме известно време, с цел да се реализира. По сходен метод регулаторните органи на Обединеното кралство също повдигнаха въпроса за справедливостта на заплащането в приложенията за стрийминг и даже започнаха да изследват въздействието на логаритмите върху навиците за слушане. Не е загадка, че стрийминг платформите обезпечават повече от половината от приходите на музикалната промишленост в международен мащаб - към 67%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР