Европейският парламент призова за налагане на санкции на бившия германски

...
Европейският парламент призова за налагане на санкции на бившия германски
Коментари Харесай

Европейският парламент иска санкции за бившия германски канцлер Шрьодер


Европейският парламент прикани за налагане на наказания на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер поради неговите бизнес и политически връзки с Русия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5421
В гласувана през днешния ден резолюция на законодателния орган на Европейски Съюз се споделя, че глобите, въведени от блока след началото на нашествието в Украйна, би трябвало бъдат разширени и да обзет " европейски членове на управителните препоръки на огромни съветски компании и политици, които не престават да получават съветски пари ". Резолюцията загатва по име някогашния канцлер на Австрия Волфганг Шусел и някогашния френски министър председател Франсоа Фийон като образци на политици, подали оставка от съветски компании. Документът " изрично изисква други, като да вземем за пример Карин Кнайсъл и Герхард Шрьодер, да създадат същото. "

Кнайсъл, някогашна министърка на външните работи на Австрия, бе остро подложена на критика в Европейски Съюз, откакто се появиха фотоси по какъв начин танцува с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През през 2018 година на сватбата си по време на мандата си. Понастоящем тя работи за съветската енергийна компания " Роснефт ".

Критикуваният в Германия поради връзките си Русия Шрьодер беше канцлер от 1998 година до 2005 година След това стартира работа в компанията, която строи тръбопровода " Северен поток ", и в съветския газов колос " Газпром ".

Решението на Екологичен потенциал като цяло е алегорично, защото пълномощията за налагане на наказания са на Европейския съвет - органа, представляващ двадесет и седемте страни членки на Европейски Съюз. Одобряването на резолюцията е следващото обществено наказание на Шрьодер, откакто ръководещата коалиция в Германия - отпред на която е социалдемократическата партия, член на която е Шрьодер - реши да ореже специфичните права, които му се поставят като на някогашен канцлер. Съгласно предложение на държавното управление, което беше утвърдено през днешния ден от бюджетната комисия, Шрьодер към този момент няма да разполага с офис и чиновници в Бундестага. Бившият канцлер ще резервира пенсията си и персоналната си защита. Консервативната съпротива беше предложила да бъде отнета и пенсията на Шрьодер, защото съгласно нея той е уязвил интернационалната известност на Германия, като не се е дистанцирал от Путин и е останал на постовете си в разнообразни съветски енергийни компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР