Европейският парламент призова страните от ЕС да наложат нови санкции

...
Европейският парламент призова страните от ЕС да наложат нови санкции
Коментари Харесай

Европейският парламент настоява за по-строги санкции срещу Беларус

Европейският парламент прикани страните от Европейски Съюз да наложат нови наказания на Беларус поради репресиите й против опозицията и поддръжката за войната на Русия в Украйна.

Това заяви Агенция Франс Прес.

Блокът на 27-те страни към този момент наложи на Минск голям брой наказания поради вътрешните репресии и ролята му на плацдарм за нашествието на Москва.

Депутатите утвърдиха необвързваща резолюция, призоваваща Европейски Съюз да разшири листата на лицата, против които са ориентирани репресиите, в гласоподаване, което последва осъждането на носителя на Нобелова премия за литература Алеш Беляцки на 10 години затвор .

Те обявиха, че в черния лист за заледяване на активи и възбрана за издаване на визи би трябвало да бъдат включени повече " съдии, прокурори и чиновници на правоприлагащите органи, пандизите и наказателните колонии ".

Представителите на Европейски Съюз се надяваха да затегнат глобите против Беларус поради спора през февруари, само че този ход остана блокиран поради различия по отношение на изключенията за торове.
 Беларус вкарва смъртна присъда за държавна измяна
Беларус вкарва смъртна присъда за държавна измяна

За държавни чиновници и военни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР