Европейският парламент призова държавите членки на ЕС незабавно да въведат

...
Европейският парламент призова държавите членки на ЕС незабавно да въведат
Коментари Харесай

Сасоли:Незабавни санкции срещу Беларус, опасяваме се от военна намеса там

Европейският парламент прикани страните членки на Европейски Съюз неотложно да вкарат против беларуски публични представители поради държавното потушаване на митингите в страната срещу президента Лукашенко.
" Санкциите са значим инструмент разполагаем на Европейския съюз и Екологичен потенциал приканва Съвета на Европа да ги употребява неотложно, с цел да ревизира и да накаже настъпилите съществени нарушавания на правата на индивида в. Санкциите могат да включват заледяване на активите на тези, които злоупотребяват със своята власт и нарушават съществени свободи ", уточни в изказване в сряда ръководителят на Европейския парламент.
Има всички учредения да се притесняваме от увеличение на репресиите и военна интервенция в Беларус, съобщи Сасоли на днешното видеоконферентно съвещание на Европейския съвет, представен от парламентарния пресцентър.
Той приканва Европейски Съюз неотложно да наложи наказания на виновните за насилието над протестиращите след оповестяването на за победител в президентските избори при започване на месеца. По неговите думи европейските ограничения може да включват запор на имущество на тези, злоупотребили с власт и нарушили главните права.
 Лавров: Случващото се в Беларус е битка за постсъветското пространство Лавров: Случващото се в Беларус е битка за постсъветското пространство
Протестите в Беларус взеха трета жертва. Във военна болница в Минск е умрял ранен по време на демонстрациите в Брест. Съобщението идв...
Бъдещето на Беларус може да бъде несъмнено единствено от жителите на страната, по нормалния либерален път. Външна интервенция в тази рецесия би била неприемлива, декларира Сасоли.
По неговите думи жителите на Беларус се борят за полезностите, които изповядва Европейски Съюз - човешко достолепие, права на индивида, независимост и народна власт. Наш дълг е да помогнем на тези хора, като другари и съседи, по пътя към самоопределението, и да бъдем решителни против насилниците, показва ръководителят на Екологичен потенциал.
Сасоли приканва за незабавни нови избори и упорства арестуваните след 9 август да бъдат освободени, лекувани и обезщетени. Постигането на спокойно решение следва да се потърси в разговор сред всички страни в Беларус и интернационалните участници, прибавя ръководителят на Екологичен потенциал.
По-рано денем еврокомисарят по вътрешния пазар съобщи, че Европейски Съюз възнамерява наложи наказания против Беларус по-късно денем поради резултатите от противоречивата победа на изборите в страната на президента Александър Лукашенко и за нарушаванията на правата на хората по време на национални митинги.
Междувременно висшият европейски посланик съобщи, че президентът на Беларус Александър Лукашенко " няма демократична легитимност " след победа на изборите, която не е приета, оповестява Ройтерс.
 Лидерът на опозицията в Беларус прикани Европейски Съюз публично да не признава Лукашенко за президент Лидерът на опозицията в Беларус прикани Европейски Съюз публично да не признава Лукашенко за президент
Лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановская прикани Европейския съвет да не признава резултатите от президентските избори в ст...
Европейски Съюз има намерение да изрази " наказание и отменяне " на режима на Лукашенко, съобщи Борел пред кореспонденти в Сантандер, съгласно телевизионни фрагменти, оповестени от испанския държавен ефирен оператор TVE.
Коментарите на дипломата идват в миг, когато водачите на Европейския съюз организират незабавна видеоконферентна среща на високо ниво, на която се чака да бъдат утвърдени наказания против белоруски държавни служители поради спортните избори и последвалите ги репресии против протестиращи.
Лукашенко, който управлява Беларус в продължение на 26 години, е изправен пред масирани митинги, откакто завоюва 80% от гласовете на избори, за които някои групи от популацията считат, че са били фалшифицирани.
Вижте още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР