Европейският парламент прие днес резолюция, призоваваща за борба с експлоатацията,

...
Европейският парламент прие днес резолюция, призоваваща за борба с експлоатацията,
Коментари Харесай

Европарламентът прие резолюция за правата на децата

Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, призоваваща за битка с употребата, насилствените бракове и половото принуждение над деца, предава БГНЕС.
Евродепутатите също приканиха за дейности в битката против дискриминирането и трафика на деца, като подчертаха главния принос на децата в битката против изменението на климата в света.
Резолюцията беше призната в чест на 30-годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето. Депутатите осъдиха всички форми на принуждение и приканиха всички държави-членки на Европейски Съюз да работят по нови тактики за унищожаване на половото принуждение и насилието над деца онлайн и отвън мрежата.
Екологичен потенциал прикани държавите-членки на Европейски Съюз да поддържат закони, които осъждат телесното наказване за деца.
Депутатите дадоха обещание също по този начин да се оправят с проблемите, пред които са изправени децата без поданство, както и битката против дискриминирането на деца с увреждания, мигрантски генезис и деца, чиито родители принадлежат към ЛГБТ общността, родителите, които са в пандиза или принадлежат към групата от така наречен „ задгранични бойци “.
Резолюцията приканва всички членове на Европейски Съюз да подсигуряват на децата правото на приобщаващо обучение за половете и за сексуалността в сходство с възрастта им.
В своята резолюция Екологичен потенциал прикани всички страни да ратифицират Конвенцията за правата на детето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР