Европейският парламент остро осъди днес с резолюция значителното руско военно

...
Европейският парламент остро осъди днес с резолюция значителното руско военно
Коментари Харесай

ЕП поиска Русия незабавно да изтегли военните си сили от границата с Украйна

Европейският парламент остро осъди през днешния ден с резолюция забележителното съветско военно наличие по границите с Украйна.

В резолюцията, призната с 548 гласа " за ", 69 гласа " срещу " и 54 гласа " въздържал се ", Екологичен потенциал изиска от съветското държавно управление неотложно да изтегли военните си сили и да приключи опасността си против прилежащата си страна. 

Имайки поради устрема на Украина да се причисли към НАТО, в резолюцията се акцентира, че изборът на която и да било страна да стане член на даден съюз " не би трябвало да предстои на утвърждение от трета страна ". С това текстът отхвърля опитите на Русия да включи избрани страни в своята " сфера на въздействие " и по този метод да дефинира тяхното бъдеще.
Председателят на Европарламента изиска още по-строги наказания за Русия
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли упорства за усилване на глобите против Русия. Италианецът даде изявление за германс...
Прочети повече
Русия ще заплати висока икономическа и политическа цена за всяка нова експанзия

Според текста Европейски Съюз би трябвало да е подготвен да наложи нов пакет от наказания против Русия, който да включва участващите в планирането на възможни интервенции за навлизане съветски членове на офицерския корпус, както и „ обкръжението на съветския президент и олигарсите към него, и техните фамилии ". Санкциите би трябвало да включват също така заледяване на финансови и материални активи в Европейски Съюз, забрани за пътешестване, изключване на Русия от платежната система SWIFT, ориентиране към значими за съветската стопанска система браншове и спиране на финансирането на разследващите служби и войската.

Намаляване на зависимостта от съветската сила

Членовете на Екологичен потенциал упорстват Европейски Съюз да предприеме надеждни стъпки за понижаване на зависимостта си от импорт на сила от Русия и да показва по-голяма енергийна взаимност с Украйна. В резолюцията се упорства газопроводът " Северен поток 2 " да не бъде пускан в употреба, без значение дали в даден миг извършва наредбите на Директивата на Европейски Съюз за природен газ.
Евродепутатите желаят още наказания на Европейски Съюз против Русия поради Навални
Евродепутатите изрично осъждат ареста на Алексей Навални и приканват Европейски Съюз да разшири глобите против съветски длъжностни лица, тъй че...
Прочети повече
Споразуменията за преустановяване на огъня би трябвало да се съблюдават

Парламентът също по този начин приканва Русия и подкрепяните от нея сепаратисти в Източна Украйна да се придържат към споразуменията за преустановяване на огъня. Членовете на Екологичен потенциал приканват Русия да се ангажира градивно и в така наречен Нормандски формат (включващ представители на Германия, Русия, Украйна и Франция), с цел да се опита да позволи военния спор в Донбас, и в тристранната контактна група, както и да извършва интернационалните си отговорности, изключително по споразуменията от Минск и Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право.

В резолюцията се показва и цялостна поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР