Европейският парламент одобри предложението Украйна догодина да получи от ЕС

...
Европейският парламент одобри предложението Украйна догодина да получи от ЕС
Коментари Харесай

Европейският парламент одобри отпускането на 18 млрд. евро за Украйна догодина

Европейският парламент утвърди предлагането Украйна следващата година да получи от Европейски Съюз 18 милиарда евро икономическа помощ. Европейската комисия предложи Киев да получава сумата на равни елементи, като изплащането на заема стартира след 10 години, а лихвите да бъдат покрити от страните в Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция.

Комисията планува средствата да послужат за подкрепяне на съществени публични потребности, измежду които работата на лечебните заведения и учебните заведения, обезпечаването на заслон, както и за възобновяване на изумената от съветските въздушни удари инфраструктура.

Предвижда се заемът да бъде изплащан 35 години.

Отпускането на заема изисква промени, които да укрепят институциите на Украйна и да я приготвят за възобновяване й по пътя към участието в Европейски Съюз, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал. Допълва се, че днешното решение е признато с 507 гласа " за ", 38 " срещу " и 26 въздържали се.

От началото на войната Европейски Съюз даде 19,7 милиарда евро в поддръжка на Украйна. Заемът, утвърден от евродепутатите през днешния ден, предстои на в допълнение гласоподаване с единогласие в Съвета на Европейски Съюз на 6 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР