Европейският парламент одобри окончателно днес правно обвързващи цели за по-бързо

...
Европейският парламент одобри окончателно днес правно обвързващи цели за по-бързо
Коментари Харесай

Възобновяемата енергия в ЕС – 42,5% до 2030 г.

Европейският парламент утвърди дефинитивно през днешния ден правно обвързващи цели за по-бързо разширение на възобновимата сила до края на десетилетието.

Той покачва доста задачите на Европейски Съюз за възобновими сили. Новите условия са 42,5 на 100 от силата в Съюза да бъде възобновима до 2030 година вместо досегашните 32 на 100. Същевременно страните членки би трябвало да се стремят да реализират даже 45%.

Приемането на закона се сблъска с редица компликации при договарянията сред държавните управления на страните членки, напомня Ройтерс. Той бе подсилен едвам откакто Франция получи отстъпки за нуклеарната сила, която е ниско въглеродна, само че не е възобновима.

Законодателството ще форсира и процедурите за издаване на позволения за нови централи за сила от възобновими източници като слънчеви панели или вятърни генератори или за адаптиране на съществуващите такива. Националните органи би трябвало да утвърждават в период от най-много 12 месеца нови съоръжения за сила от възобновими източници, в случай че те са ситуирани в така наречен желани зони за произвеждане на сила от възобновими източници. За останалите зони продължителността на процедурата не би трябвало да надвишава 24 месеца.

В транспортния бранш внедряването на възобновими източници следва да докара до понижаване на излъчванията на парникови газове с 14,5% до 2030 година посредством потребление на по-голям дял биогорива от ново потомство и по-амбициозна квота за възобновими горива от небиологичен генезис като да вземем за пример водород.

Законът бе подсилен он 470 евродепутати. 120 бяха „ Против “, а 40 се въздържаха.

Предстои окончателното одобрение от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР