Европейският парламент одобри нов законопроект, който предвижда затвор до пет

...
Европейският парламент одобри нов законопроект, който предвижда затвор до пет
Коментари Харесай

Европейският парламент одобри затвор за избягване на санкциите срещу Русия

Европейският парламент утвърди нов законопроект, който планува затвор до пет години за нарушаването и заобикалянето на глобите на Европейски Съюз. По този метод избягването на европейските наказания ще се възприема като закононарушение във всяка от страните в съюза. През 2014 година Европейски Съюз одобри своя правилник за налагане на наказания против Русия след анексирането на Крим, които бяха разширени при нашествието на съветската войска в Украйна на 24 февруари 2022 година.

Санкциите засягат запор на имущество, в това число криптовалути, забрани за пътешестване за представители на съветската страна и редица олигарси, оръжейно ембарго, наказания против съветските банки и редица огромни компании.

Законопроектът предстои на в допълнение утвърждение от Съвета на Европейски Съюз, а страните-членки ще имат период от една година, с цел да вкарат измененията в националните си законодателства.

Евродепутатите взеха решение, че за заобикаляне на глобите ще бъде възприемано укриването или прехвърлянето на средства, подлежащи на запор, укриване на същинската благосъстоятелност на имущество и неотчитане на нужната информация.

При нарушавания от страна на компании съдилищата ще могат да постановат възпиращи санкции. При несъзнателно неспазване на разпоредбите за търговия с оръжие или произведения с двойна приложимост, ще бъдат постановявани санкции за демонстрация на сериозна немарливост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР