Европейският парламент одобри нов законопроект, чиято цел е да направи

...
Европейският парламент одобри нов законопроект, чиято цел е да направи
Коментари Харесай

Европарламентът одобри първия в света закон за изкуствения интелект

Европейският парламент утвърди нов законопроект, чиято цел е да направи потреблението на изкуствения разсъдък (ИИ) по-безопасно и по-прозрачно, оповестява PCGamer.

Законопроектът предлага работата на ИИ да бъде под контрола на хората, транспарантна, безвредна, екологична и да не позволява дискриминация.

Според документа за закона ИИ не може да се употребява за манипулиране на съзнанието на човек и смяна на държанието му, в случай че това може да докара до физическа или психическа щета.

Законопроектът, който получи поддръжката на 84 от 103 гласа, ще внесе извенения в нормативните правила за използванео на изкуствен интелект.

В листата на неразрешените практики са добавени: системите за отдалечена биометрична идентификация на публични места в действително време и след събитието, системите за биометрична категоризация по чувствителни характерности (напр. пол, раса, етническа принадлежност), системите за различаване на страсти в правоприлагащите органи, на границата, на работното място и в просветителните институции, както и безразборното събиране на биометрични данни от обществените мрежи или видеонаблюдение за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР