Европейският парламент одобри амбициозна позиция преди разговорите с министрите на

...
Европейският парламент одобри амбициозна позиция преди разговорите с министрите на
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Евродепутатите търсят по-ясно етикетиране на меда, за да ограничат скока на фалшивия внос

Европейският парламент утвърди амбициозна позиция преди диалозите с министрите на Европейски Съюз за преразглеждане на европейските правила за търговия с мед в опит да спре наводненията от подправен импорт, приближаващ основно от Китай.

По-прозрачното етикетиране на страната на генезис върху целия вносен мед е главната препоръчана промяна на преразглеждането на Комисията на по този начин наречените наставления за закуска. Европейските законодатели се съгласиха на пленарно гласоподаване, извършено в Страсбург в четвъртък (12 декември). Основната цел на позицията на Парламента е да спре скока в измамите, засягащи бранша на меда.

Екологичен потенциал прецизираха, че страните на генезис би трябвало да бъдат упоменати в низходящ ред върху етикетите на меда, като се уточни техният подобаващ дял в % от тегло, допринасящо за всяка тенджера.

Предложение за реформиране на „ Директивите за закуска “ беше показано от Комисията предишния април като част от опита на Европейската комисия да актуализира паза...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР