Европейският парламент гласува днес одобрение за осигуряването на заем от

...
Европейският парламент гласува днес одобрение за осигуряването на заем от
Коментари Харесай

ЕС отпуска заем от пет милиарда евро на Украйна

Европейският парламент гласоподава през днешния ден утвърждение за обезпечаването на заем от пет милиарда евро, с цел да може Украйна да покрие острите потребности от финансиране, зародили поради подхванатата от Русия война.
Прочетете още
В известие на Екологичен потенциал се отбелязва, че това е вторият и максимален превод от европейската помощ от общо девет милиарда евро. Един милиард евро към този момент бяха изплатени. Допълва се, че Европейската комисия отпуска заема на държавното управление в Киев при доста преференциални условия.

Отчита се, че потребностите на Украйна от външно финансиране са нарастнали бързо с началото на войната, като с изключение на претърпените големи вреди по пътища, мостове, фабрики, къщи, лечебни заведения и друга физическа инфраструктура, страната е изгубила достъпа си до интернационалните финансови пазари. Екологичен потенциал отбелязва, че по оценки на Международния валутен фонд остава дефицит от 10 милиарда $ (9,8 милиарда евро), с цел да се посрещнат потребностите на Украйна оттатък обезпечените помощи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР