Европейският парламент днес одобри ревизираната директива за командироването на работници

...
Европейският парламент днес одобри ревизираната директива за командироването на работници
Коментари Харесай

Европарламентът прие новите правила за работа в ЕС при командироване

Европейският парламент през днешния ден утвърди ревизираната инструкция за командироването на служащи в Европейски Съюз - с компромисния текст, контрактуван под Българското европредседателство.

По-конкретно директивата има за цел да подсигурява заслужено възнаграждение и равнопоставени условия сред командироващите и локалните предприятия в приемащата страна, като в същото време се резервира правилото за свободно придвижване на услуги.

Протест посреща Макрон и Меркел, 100 тира на "Цариградско "

Московски: Продължават договарянията за пакета "Макрон "

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Новата инструкция планува по-специално следното:
едни и същи правила по отношение на възнагражденията, както за локалните служащи на приемащата страна членка, които ще се ползват от първия ден, и по-ясни правила за надбавките вкарва се дълготрайно командироване: опция служащият да бъде дълготрайно командирован след 12 месеца, при удължение първо с 6 месеца — след този интервал по отношение на командирования служащ ще се ползват съвсем всички аспекти на трудовото право на приемащата страна покачва се броят на възможните групови трудови контракти организациите за краткотрайна претовареност ще подсигуряват на командированите служащи същите ред и условия, които се ползват по отношение на краткотрайно наетите служащи в страната членка, в която се прави работата усъвършенства се съдействието против измамите и злоупотребите в подтекста на командироването
Срокът за транспониране и датата на използване ще са 2 години след влизането в действие на директивата.

За бранша на интернационалния авто превоз, разпоредбите на актуалната инструкция ще се ползват от датата на влизане в действие на бъдещо характерно за бранша законодателство.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР