Европейският номер за спешни повиквания 112, който можеше да допринесе

...
Европейският номер за спешни повиквания 112, който можеше да допринесе
Коментари Харесай

Гръцки министър обеща, че номерът 112 ще заработи цялостно до края на годината

Европейският номер за незабавни повиквания 112, който можеше да способства за навременна евакуация преди смъртоносната стихия на полуостров Халкидики в сряда вечерта, ще проработи изцяло до края на годината. Това увери през вчерашния ден министърът за цифровата политика Кириакос Пиеракакис при посещаване в оперативния център на Генералния секретариат за гражданска отбрана, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Системата 112 е новаторска и ще налична в цялостната си целокупност до края на годината. Днес установихме, че главната й инфраструктура работи. Нашата основна цел е тя да може да работи на всички устройства ", сподели министърът.

" Не мога да приема и един човешки живот да бъде изгубен през 2019 година, тъй като лицето не е получило предизвестие ", съобщи министър председателят Кириакос Мицотакис след среща с управлението на министерството за цифровата политика.

По време на визитата в оперативния център формалните лица тестваха системата като изпращаха нереални предизвестия за изключителни обстановки посредством мобилните мрежи.

Генералният секретариат за гражданска отбрана и районните управляващи в северна Гърция са в положение на паника от сряда вечерта, откакто Националната метеорологична работа предизвести за предстоящи стихии в централна и северна Гърция.

Година след смъртоносните пожари в курортното градче Мати, реакциите по време на бурята на Халкидики, която лиши живота на седем души, демонстрираха, че незабавната линия 112 продължава да не работи с цялостния си потенциал, отбелязва в. " Катимерини ".

Съществуват два съществени казуса - системата за автоматизирано установяване на географското местонахождение на даден обект не е изцяло функционираща, както и функционалността, която изпраща текстово известие на мобилните телефони на хора в заплаха. Според източници определянето на географското местонахождение на даден обект ще става неотложно, откакто системата бъде осъвременена, вместо за период до 15 минути, колкото е сега. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР