Европейският ни шампион по борба до 23 години Георги Иванов

...
Европейският ни шампион по борба до 23 години Георги Иванов
Коментари Харесай

Георги Иванов беше награден в родния Димитровград след триумфа на европейското по борба до 23 г.

Европейският ни първенец по битка до 23 години Георги Иванов беше почетен с почетен плакет от кмета на своя роден Димитровград Иво Димов по случай триумфа си на шампионата в Букурещ, Румъния.

Българинът отвя конкуренцията в категория до 125 кг, а с изключение на плакета той получи и парична награда в размер на 3000 лева

" Тази купа е първа в историята на България от европейски шампионати за тази възраст – аргументира решението си кметът. - И е първа европейска купа за Димитровград от над 50 години, от времето на Еню Вълчев ", съобщи кметът на Димитровград Георги Иванов.

На специфичната гала в общината участва и ръководителят на локалния клуб по битка Георги Петров, който разкри, че до този миг България е имала два изгубени финала на европейски шампионати по битка в тази възрастова група, като в единия от тях по-големият брат на Георги Димитър Иванов остава със среброто от шампионата в Русе през 2016 година.

Самият Георги Иванов пък показа, че идната му огромна цел е европейското състезание за мъже, което ще се организира в Загреб сред 17 и 23 април.

" След по-малко от месец е европейското състезание за мъже, уповавам се и там да вляза в тройката ”, пожела си европейският ни отличник до 23 години, който след 10 дни отпътува на лагер с мъжкия ни народен тим в Азербайджан.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР