Европейският комисар по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси изрази

...
Европейският комисар по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси изрази
Коментари Харесай

Еврокомисар: България е следващият член на еврозоната

Европейският комисар по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси изрази убеденост, че България ще бъде идващият член на Еврозоната. Изявлението френският политик направи преди съвещанието на министрите на финансите на страните от валутния съюз, което се организира в София.

В отговор на журналистически въпрос за присъединението на България към Еврозоната, Московиси съобщи: „ Нека не приказваме за времеви рамки, дано разгледаме политическата картина. Каква е тя? България е въодушевена да се причисли към Еврозоната и ние приветстваме този възторг. Наистина сме подготвени да посрещнем това. България ще бъде идващият член на еврозоната. Няма подозрение в това ".

Същевременно обаче еврокомисарят предизвести: „ Но ние обаче би трябвало да подготвим това доста деликатно. Не би трябвало да бързаме, тъй като, в случай че пришпорваме нещата, ще се стигне до присъединение към еврозоната, което не е съвършено. Има критерии, които би трябвало да бъдат изпълнени. Сред тези критерии е влизането в ERM II, където страната би трябвало да престои най-малко две години, тъй като влизането в еврозоната би трябвало да бъде позитив, а не потрес ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР