Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се заема с България и

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се заема с България и
Коментари Харесай

Кьовеши праща хора за проверка в България

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши се заема с България и праща хора от екипа си у нас. Причината е всеобщото овакантяване на работещи в офиса на европрокуратуарта у нас. Твърди се, че в институцията в София има напрежение.

Снощи Кьовеши даже приказва с министъра на правораздаването Крум Зарков. Той също изиска Висшият правосъден съвет да ревизира какво се случва с българските делегирани прокурори. Кьовеши споделила на Зарков, че писала писмо до до основния прокурор Иван Гешев, с което го моли да даде опция и да улесни за подпомагане на проучвателна задача София.

Зарков и европейският основен прокурор даже говорили за изискванията, при които европейската прокуратура работи в България. Кьовеши настояла българските управляващи да създадат основни усъвършенствания, като основат самостоятелна административна конструкция за офиса на Европейската прокуратура в София, което към този момент е планувано в националното законодателство

Тя поискала и незабавното назначение на проверяващи служители на реда към Европейската прокуратура, както и да се предлагат хора за прекомерно многото вакантни позиции за европейски делегиран прокурор.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР