Европейският главен прокурор е благодарил за потвърдения ангажимент за оказване

...
Европейският главен прокурор е благодарил за потвърдения ангажимент за оказване
Коментари Харесай

Надежда Йорданова се срещна с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши

Европейският основен прокурор е благодарил за доказания ангажимент за оказване на поддръжка от страна на България за дейно реализиране на функционалностите на Службата.

Министър Йорданова е уведомила за подхванатите от Министерството на правораздаването дейности в законодателен проект за подкрепяне работата на Европейската прокуратура. Междуведомствена работна група стартира работа по план на изменение на Наказателния кодекс, за улеснение преследването на измами с европейски средства. По този въпрос ще продължи съдействието с европейските делегирани прокурори и с Правната работа на Европейската прокуратура. Анализират се оферти за разширение кръга на лицата, изпращащи непосредствено уведомления за формирано наказателно произвеждане, което може да премине в юрисдикцията на Европейската прокуратура, се споделя още в известието.

Министърът на правораздаването осведоми и за приемането в Народното събрание на промените в законите за одобрение на съответните конвенции на Съвета на Европа и на Европейския съюз. По този метод Европейската прокуратура е избрана за способен орган при реализиране на интернационалната правна помощ с трети страни и с страни членки на Съюза, които не вземат участие в засиленото съдействие.

В умозаключение европейският основен прокурор предложения министъра на правораздаването да направи посещаване в седалището на Европейската прокуратура в Люксембург.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР