Европейският делегиран прокурор Станислав Стойков е приел да бъде издигнат

...
Европейският делегиран прокурор Станислав Стойков е приел да бъде издигнат
Коментари Харесай

Европейски делегиран прокурор се кандидатира за член на ВСС

Европейският делегиран прокурор Станислав Стойков е приел да бъде повдигнат за член на Висшия правосъден съвет. Неговата кандидатура е издигната от 66 прокурори от София, Благоевград, Хасково и сътрудниците му от офиса на Европейската прокуратура в България.

" Станислав Стойков се е потвърдил като експерт в работата си. Неговите професионални ползи надвишават чисто прокурорската работа и доближават области като законодателство (на равнище актове на ЕС) и междуинституционални връзки “, се споделя в претекстовете за издигането на кандидатурата на Стойков.

През предходната година Стойков бе измежду първите четирима български магистрати, които европейският основен прокурор Лаура Кьовеши утвърди за европейски делегирани прокурори в София. Позицията подсигурява относителна самостоятелност, тъй като по европейските каузи началниците на Стойков в София не могат да му месят. Едновременно с това той се води на работа и в Софийската градска прокуратура.

Колегите му показват своето увереност, че той ще отстоява независимостта на прокурорите.

" Не е загадка, че публичните настройки не ни отреждат полагащото ни се място в системата на публично доверие. Поради тази причина, считаме, че във Висш съдебен съвет следва да работят сътрудници прокурори, които имат богат житейски, професионален и интернационален опит, който ще разреши да бъдат препоръчани и осъществени нови хрумвания, които да върнат публичното доверие в прокуратурата на равнищата, които всички желаем “, се споделя още в претекстовете за издигнаето на Стойков.

До този миг осем прокурори са се кандидатирали за четирите позиции във Висшия събен съвет. Сред тях са заместничката на Иван Гешев - Красимира Филипова, висшият прокурор Николай Любенов, шефът на Варненската апелативена прокуратура Владимир Чавдаров, шефът на Плевенската окръжна прокуратура Владимир Николов, прокурорката от Пловдив Добринка Калчева и прокурорът от Дупница Пламен Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР