Европейският автомобилен пазар бележи лек растеж за септември, стимулиран от

...
Европейският автомобилен пазар бележи лек растеж за септември, стимулиран от
Коментари Харесай

Европейският автомобилен пазар е поел нагоре през септември

Европейският авто пазар бележи лек напредък за септември, подтикван от продажбите на коли в Италия и Германия, сочат оповестените през днешния ден браншови данни, представени от Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Регистрациите на нови леки коли са се нараснали с 3,1 на 100 на годишна основа до 933 987 бройки предишния месец, заяви Европейската асоциация на автомобилните производители (ЕААП - ACEA).

Пазарът в Италия (+9,5 на сто) и Германия (+8,4 на сто) се възвръща, до момента в който във Франция (-3 на сто) и Испания (-13,5 на сто) наклонността остава низходяща.

Полша (+8 на сто) и Белгия (+1 на сто), които са надлежно на пето и шесто място по продажби в Европейски Съюз, имат напредък.

Сред френските производители групата Рено (Renault), включваща марките Дачия (Dacia), Лада (Lada) и Алпин (Alpine) е с нарастване от цели 9,7 % с помощта на продажбите на Дачия (скок от 35,4 на сто), само че Пе Ес А (PSA) - Пежо (Peugeot), Ситроен (Citroеn), Опел/Воксхол (Opel/Vauxhall), Де Ес (DS) - регистрира спад от 11,8 %, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР