Европейския център за контрол на заболяванията (ECDC) публикува отговори на

...
Европейския център за контрол на заболяванията (ECDC) публикува отговори на
Коментари Харесай

Какво се знае за китайския коронавирус до момента и как да се предпазим?

Европейския център за надзор на болесттите (ECDC) разгласява отговори на настоящи въпроси по отношение на новия ковид. Те се базират на известните досега данни за неговото разпространяване, по какъв начин да се предпазим в това число по време на пътешестване или контакт с хора, завърнали се от огнището на болестта, какво лекуване се ползва, по кое време да се изследваме за болестта и други

Какво съставлява новият ковид 2019-nCov?

Новият ковид 2019-nCov, краткотрайно именуван 2019-nCoV, е разпознат в Китай в края на 2019 година и е нов вариант на ковид, който до момента не е бил откриван при индивида.

Откъде идват коронавирусите?

Коронавирусите са вируси, които циркулират измежду животните, само че за някои от тях се знае, че засягат хората. След като заразят хората, те могат вероятно да се предават от човек на човек.
Известен е необятен кръг от животни, които са източник на коронавируси. Например, вирусът, причиняващ Близкоизточен респираторен синдром (MERS-CoV) е ковид, произхождащ от камили, а тежкият изострен респираторен синдром (ТОРС) произлиза от котки - циветки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР