Европейските цени на природния газ се повишават предпазливо по време

...
Европейските цени на природния газ се повишават предпазливо по време
Коментари Харесай

Газът в Европа поскъпва минимално

Европейските цени на природния газ се покачват внимателно по време на търговията в сряда, като търговците правят оценка изобилните доставки по отношение на рисковете, подбудени от повече офанзиви на хутите против кораби в Червено море и от по-студеното време на остарелия континент.

Към 17.00 часа българско време февруарските фючърси на нидерландския газов хъб TTF нарастват с 2% към 31,27 евро за мегаватчас, само че не престават да се търгува за втори следващ ден под 32 евро за мегаватчас (MWh).

Британското министерство на защитата заяви по-рано в сряда, че неговият транспортен съд HMS Diamond, дружно с военните кораби на Съединените щати, са осуетили сполучливо " най-голямата до момента офанзива от подкрепяните от Иран хути в Червено море ". За тази офанзива беше обявена часове по-рано от Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM).

Министерството на Обединеното кралство сподели още, че корабът му е унищожил няколко дрона, без да има пострадвания или вреди по инфраструктурата и екипажа на борда. По-рано през днешния ден от CENTCOM споделиха, че " хутите са подхванали комплицирана офанзива с проектирани от Иран еднопосочни атакуващи дронове (безпилотни летателни апарати), противокорабни крилати ракети и противокорабна балистична ракета от следените от хутите региони на Йемен в южната част на Червено море ", като това е било 26-ото нахлуване против търговски кораби в Червено море от 19 ноември насам.

Пазарите на синьо гориво в Европа нормално реагират бързо на сходни тревожни сигнали,

макар че до момента доставките на значимото гориво не бяха директно наранени от напрежението в Червено море, отбелязва Блумбърг. Така да вземем за пример, доставките на полутечен природен газ в Обединеното кралство скочиха до най-високото равнище от към месец.

Корабите с полутечен природен газ от Катар не престават да минават през Суецкия канал, който е най-краткия път към Европа, до момента в който множеството спедиторски компании избират да вършат по-дълги пътувания към Африка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР