Европейските технологични компании се противопоставиха на пандемията тази година, за

...
Европейските технологични компании се противопоставиха на пандемията тази година, за
Коментари Харесай

Технологичните стартъпи в Европа привлякоха рекордните $41 млрд. инвестиции тази година

Европейските софтуерни компании се опълчиха на пандемията тази година, с цел да привлекат рекордни равнища на вложения като цяло, макар че създателите, които са в ранен стадий, не престават да се борят за приемането на финансиране, написа Bloomberg.

Европейският софтуерен бранш е на път да записва тази година вложения за рисков капитал за към 41 милиарда $, което е с към 500 милиона $ повече по отношение на 2019 година, демонстрират данни от годишния отчет на Atomico за положението на европейските софтуерни компании. Увеличението се дължи на по-големия брой кръгове за финансиране, написа в отчета.

Общите вложения спаднаха към март, откакто огромни елементи от Европа бяха блокирани поради пандемията, само че започнаха да се възвръщат до края на лятото и продължиха възхода си през есента. През септември се наблюдаваше най-високият до момента месечен дял вложения в европейски технологии, възлизащи на повече от 5 милиарда $.

Увеличението като цяло не е огромно, само че въпреки всичко е добра вест, поради предстоящото понижение тази година. " Дори пълзенето над миналогодишната цифра съставлява достижение за екосистемата ", разяснява Том Вехмайер - сътрудник в Atomico и съавтор на отчета.
 Няколко капиталови тематики за 2021 година
Няколко капиталови тематики за 2021 година

Какви ще са трендовете следващата година

И въпреки всичко бизнесмените, които желаеха да съберат вложения от към 20 до 50 милиона $, имаха сложна битка тази година в доста браншове, откакто пандемията затрудни демонстрирането на капацитета за напредък.

Според отчета Съединени американски щати към момента доста превъзхожда Европа, когато става въпрос за софтуерни вложения, привличайки към пет пъти повече капитал през 2020-а. Чуждестранните вложители от Съединени американски щати и Азия обаче видяха непрестанен вкус за вложения в Европа през тази година.

В отчета си Atomico също по този начин акцентира настоящите провокации с разнообразието в европейската софтуерна промишленост. Заключението е, че на европейско равнище съществуват малко данни за етническата принадлежност, а статистиката е мрачна. Между 2009 и 2019 година единствено 0,24% от инвеститорския капитал във Англия е отишъл ​​за чернокожи създатели на бизнеси.

Междувременно напредъкът по сексуален симптом остава в застоялост. 90,8% от целия капитал тази година е отишъл към групи, формирани единствено от мъже, спрямо 90,3% предходната година.
 Инвестициите в България се срутват с една трета през първите девет месеца
Инвестициите в България се срутват с една трета през първите девет месеца

Въпреки това от икономическото министерство плануват финансова непоклатимост догодина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР