Европейските правителства трябва да се противопоставят на призивите за по-голяма

...
Европейските правителства трябва да се противопоставят на призивите за по-голяма
Коментари Харесай

МВР предупреди европейските правителства да не отстъпват пред фермерските протести

Европейските държавни управления би трябвало да се опълчват на апелите за по-голяма финансова поддръжка от страна на протестиращите седмици наред фермери, или може да съжаляват за това. За това предизвести ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева, представена от Агенция Франс Прес.

" Виждате, че фермерите стачкуват. На човешко равнище разбирам, че те са изправени пред повече компликации и не е елементарно да правят работата, която правя ", сподели Георгиева по време на брифинг в офисите на Международния валутен фонд във Вашингтон. Но в случай че това въодушевление продължи и тласне държавните управления в ъгъла, в който се оказват неспособни да създадат това, което е належащо за силата на стопанските системи, тогава може да има страдание ", добави тя.
 Френските фермери подвигат блокадите, само че митингите в други страни не престават
Френските фермери подвигат блокадите, само че митингите в други страни не престават

Правителствата в Европа към момента търсят решение на проблемите им

Припомняме, че фермери от Германия, Франция, Италия, Белгия и Гърция проведоха седмици на разрушителни, само че значително мирни митинги, целящи да завоюват отстъпки от европейските водачи преди идните избори.

Хиляди фермери от цяла Европа стачкуваха в Брюксел и в четвъртък по време на среща сред френския президент Еманюел Макрон и шефа на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен за бъдещето на европейското земеделие.

След срещата на върха Макрон сподели пред кореспонденти, че Франция е съумяла да убеди Европейски Съюз да наложи по-строги правила  за вноса на зърнени култури и птиче месо, в това число от Украйна.

Георгиева се обърна към митингите по време на брифинг с кореспонденти, който засегна равнищата на държавния дълг, паричната политика на Съединени американски щати и договарянията на Фонда с Аржентина, Египет и Пакистан.

" Разговарях с редица политици, изключително от страна на министъра на финансите, и те признават значимостта на фискалната консолидация, сподели тя. Но те също осъзнават какъв брой мъчно е да се оттеглиш от поддръжката. Лесно е да го дадеш, мъчно е да го вземеш назад ", добави тя.
 Фермери блокираха границата сред Белгия и Нидерландия
Фермери блокираха границата сред Белгия и Нидерландия

Недоволството продължава

Тя прикани държавните управления по света да работят за възобновяване на фискалните буфери, изчерпани от пандемията Covid-19, като затворят данъчните малки врати и оценят качеството на съществуващите обществени разноски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР