Европейските лидери се събират в Брюксел, за да обсъждат конфликта

...
Европейските лидери се събират в Брюксел, за да обсъждат конфликта
Коментари Харесай

Каракачанов: Крие се информация за реалния размер на нелегалните емигранти

Европейските водачи се събират в Брюксел, с цел да разискват спора в Близкия изток и поддръжката за Украйна. Ключова е и тематиката за миграцията. Там страната ни е показана от премиера Николай Денков. Това е мотивът някогашният вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов да предизвести, че стягането на ограниченията против тероризма и радикализацията в Европа поради задълбочаващото се напрежение в Близкия изток ще докара до преместването на тези процеси в по-слабите звена – като България. 

" Заплахите си остават същите, а ние отговаряме тотално несъответстващо, правейки единствено голи заявления в поддръжка на евроатлантическите полезности, което в действителност нищо не значи. След спора в Украйна, след началото на спора в Израел, след проблемите, които се възобновиха за следващ път сред сърби и албанци в Косово - ние безусловно сме в един триъгълник от проблеми. Като сложим тук несъответстващите политически и стопански решения на българското държавно управление, свързани със зелената договорка и закриване на въгледобива и топлоцентралите, като сложим бежанците, които е въпрос на време при разгръщане на спора в Израел, да потекат още веднъж към Европа, а ние сме една от вратите - провокациите за нашата национална сигурност са повече от очеизвадни, единствено че ние виждаме едно несъответстващо държание на едно държавно управление и едно болшинство в Народното събрание, които не се интересуват от това какво може да се случи със сигурността на България и ползите на българските жители, а се интересува доста повече от това да бъдат похвалени в Брюксел или от някое посолство за това, че са правоверни евроатлантици ", разяснява Каракачанов пред.

Според него сме застрашени от мигрантска рецесия. По думите му последните държавни управления - и служебните, и настоящето, крият информация за действителния размер на навлизане на незаконни емигранти. Той счита, че има заплаха и от терористични атентати на наша територия. 

" В Европа към този момент има настанени в последните години над 5-6 млн. незаконни емигранти, които са най-вече от арабския свят и Афганистан - младежи с радикални ислямски убеждения ", акцентира Каракачанов и означи митингите и конфликтите с полицията в европейските страни. 

Според него в случай че стартира сухопътна интервенция в Газа, последствията ще бъдат още талази от незаконни емигранти.

А България още не е заявила своята позиция, означи още Каракачанов. По думите му би трябвало да заявим нулева приемливост към незаконната емиграция. 

" Това, което виждаме в Европа, неизбежно след време ще последва и България и когато Европа е затворена, ние ще се наводним с незаконни емигранти ".

За спънките ни пред Шенген Каракачанов изрече мнение: " Типичното европейско двуличие и двоен стандарт ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР