Европейските лидери подкрепиха амбициозния план на новата Европейска комисия за

...
Европейските лидери подкрепиха амбициозния план на новата Европейска комисия за
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС подкрепиха плана за климата

Европейските водачи поддържаха амбициозния проект на новата Европейска комисия за реализиране на климатичен неутралитет на Европа. Срокът това да се случи до 2050 година не откри утвърждението на всички, защото Полша, подвластна мощно от въглищата, не може да оправи с датата.

Мащабният план, прочут като „ Зелената договорка ", ще промени коренно европейската стопанска система и финанси и ще насочи до 1 трилион вложения, с цел да спре нездравословните излъчвания.

Източно европейските страни, подкрепени от Франция, съумяха за опазят потреблението на атомна сила в комбинацията на енергийните си запаси.

" Това e доста значим и основен план за Европа, който демонстрира мощната й упоритост. След оповестената от Еврокомисията зелена договорка, след конференцията за климата в Мадрид, ние поемаме уговорката Европа да стане първия климатично безпристрастен континент ", съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Решени сме да оправим с климатичните промени и да ги превърнем във опция за Европейския съюз. В момента ние сме водач в това отношение и желаеме да продължим да играем водеща роля. За нас това е опция за нов подтик на растежа, тъй като е обвързвано с доста вложения, просвета и нововъведения. Наясно сме, че за някои райони ще е мъчно да пригодят, само че те ще бъдат подкрепени ", разяснява ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР