„Европейските лидери направиха една важна крачка към членството на Украйна

...
„Европейските лидери направиха една важна крачка към членството на Украйна
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: През юни Украйна трябва да стане кандидат-член на ЕС


„ Европейските водачи направиха една значима крачка към участието на Украйна в Европейски Съюз. Тя обаче беше алегорична, бих споделил незадоволителна. Трябва да бъде направена и втората крачка – през юни на Украйна да ѝ бъде даден статут на кандидат-член “.

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ българският евродепутат Илхан Кючюк (ДПС).



„ Това не значи автоматизирано влизане в Европейския съюз, а значи предоставяне на ясно политическо обръщение за. Необратимост на процеса от страна на Европейски Съюз “, посочи Кючюк.



Наскоро той са завърна от размирните Киев, Буча и Ирпин. Целта на визитата беше политическа и морална поддръжка, както и поощряване за бърза процедура за приемането на страната в Евосъюза.

По думите му България няма по какъв начин де е неутрална по отношение на войната в Украйна, защото е част от Евросъза и НАТО.

„ Управляващите би трябвало да излъчат ясно обръщение. Днес виждаме едно различие, а това не е в полза на България. То подкопава националната ни сигурност “, разяснява евродепутатът.

Кючюк е и докладчик за Република Северна Македония в Европейския парламент.

„ Смея да кажа, че договорът, който подписахме 2017 година, беше едно положително съображение за започване на тежкия исторически диалог, само че той би трябвало да даде и вероятността за връзките сред две страни. Сега се върнахме поне по прагматичния развой, наименуван 4 + 1. Четирите неща са ясни през цялото време, а единицата е ново условие, т.е. българите да бъдат записани в преамбюла на македонската конституция. И това е заслужено искане “, разяснява Кючюк.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР