Европейските институции са много тежък и бавен механизъм, но когато

...
Европейските институции са много тежък и бавен механизъм, но когато
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Никой отвън няма да подреди България

Европейските институции са доста тежък и муден механизъм, само че когато веднъж този механизъм се задвижи, доста мъчно може да се спре. Ако нямаше публично неодобрение в България, мъчно няколко депутати можеха да провокират чуване за България в пленарната зала на Европейския парламент. Колелото се завърта и за жалост все по-често ще виждаме България в отрицателна светлина в европейските институции. Това сподели в предаването "120 минути " по БТВ някогашният министър на външните работи и някогашен евродепутат Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска.

Европейската комисия заобикаля доста деликатно да се намесва във вътрешни проблеми, само че въпреки това е натоварена със задачата да се съблюдават правилата на Европейския съюз в страните членки. Вижда се, че протестиращите у нас имат доста ясна теза, обвързвана с корупцията, а от страна на ръководещите няма ясно оборване на това нещо, уточни Калфин.

По принцип не би трябвало да чакаме европейските институции или който и да е извън да реши проблемите в България. Не може да чакаме, че Европейската комисия ще ни ревизира нещата. Европейските институции могат да дават знак, само че проблемите се вземат решение тук в България. Никой извън няма да подреди България, акцентира някогашният евродепутат.

За България има два избора – като Полша и Унгария да кажем "Не ни интересуват вашите рекомендации " и да влезем в борба с Европейския съюз или наш представител на високо равнище да участва на чуването за България и страната ни да се съобрази с рекомендациите, сподели още Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР