Европейските и американските партньори на Русия прокарват идеята за силова

...
Европейските и американските партньори на Русия прокарват идеята за силова
Коментари Харесай

Европа и САЩ подготвят силова операция в Донбас

Европейските и американските сътрудници на Русия прокарват концепцията за силова интервенция за „ налагане на мир “ в Донбас посредством интернационална военногражданска администрация. Това се споделя в публикуван коментар от Министерството на външните работи на Руската федерация в навечерието на срещата в Берлин на първите дипломати на страните от „ нормандската четворка “ – Германия, Франция, Украйна и Русия, предава EA Daily.

Основна тематика на полемиките в немската столица ще стане „ комплекс от ограничения по осъществяването на Минските съглашения “ от 12 февруари 2015 година, а също договореностите, достигнати в хода на срещите на равнище „ нормандски формат “ – от 2 октомври 2015 година в Париж и от 19 октомври 2016 година в Берлин. Участниците ще обсъдят обстановката в зоната на спора и осъществяването на поетите военни, стопански, обществени и филантропични отговорности, съобщи „ Фокус “.

„ Събитията от последно време демонстрират, че киевските управляващи нямат желание да извършват Минските отговорности, жестоко извъртат логиката и последователността им, изкуствено свързвайки готовността си да напреднат по политически път с цялостната военна капитулация на Донбас, контрола на границата с Русия “, установяват във външнополитическото ведомство в Москва, в същото време наблягайки, че обстановката в Източна Украйна се изостря.

„ Що се отнася до наличието на Организация на обединените нации в Донбас, както е известно, през септември 2017 година Русия внесе в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съответната резолюция. Въпреки това до този миг не сме получили писмен отговор на този документ. Вместо това нашите европейски и американски сътрудници прокарват концепцията за силова интервенция за „ налагане на мир “, открит в района до осъществяване на локални избори, посредством интернационална военногражданска администрация. Подобни оферти, в прорез с Минските съглашения, са отхвърлени от Донецк и Луганск. Всички форми на интернационална помощ за решение на вътрешната украинска рецесия, в това число от Организация на обединените нации, би трябвало да се основават на единодушието на самите страни в спора - Киев и Донбас ", акцентират от съветското министерството на външните работи.

На 11 юни първият посланик на Москва Сергей Лавров ще взе участие в среща на външните министри от „ нормандския формат “, която ще се състои в Берлин по самодейност на ръководителя на немската дипломация Хайко Маас. Междувременно стана ясно, че Германия поддържа мироопазваща задача на Организация на обединените нации в източната част на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР