Европейските делегирани прокурори не могат да свършат работата на нашите

...
Европейските делегирани прокурори не могат да свършат работата на нашите
Коментари Харесай

Йорданова: Европейските прокурори не могат да свършат работата на нашите

Европейските делегирани прокурори не могат да свършат работата на нашите национални прокурори, просто тъй като дават отговор за разнообразни групи закононарушения. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ министърът на правораздаването Надежда Йорданова във връзка очакванията, които обществото ни разпорежда на Европейската прокуратура.

Тя дефинира срещата си през днешния ден с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши като „ извънредно продуктивна “.

В отговор на въпроса дали нашите 120 сигнала до Европейската прокуратура са най-вече Йорданова сподели, че следва публикуването на годишния ѝ отчет на и тогава ще разберем.

Относно предлагането на основния прокурор Иван Гешев за спор по отношение на закриването на спецправосъдието министърът подсети, че по този въпрос към този момент е имало три пъти спор за последната година.

Това е най-публично обсъжданият законопроект, разяснява правосъдният министър (проект на промени в Закона за правосъдната власт към този момент е импортиран в Народното събрание).

Надежда Йорданова още веднъж увери, че след закриването на спецправосъдието всички висящи каузи ще бъдат довършени от същите съдии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР