Европейски дипломати призоваха американския президент Доналд Тръмп да не блокира

...
Европейски дипломати призоваха американския президент Доналд Тръмп да не блокира
Коментари Харесай

Европейски дипломати зоват Тръмп да не напуска ядрената сделка с Иран

Европейски дипломати приканиха американския президент Доналд Тръмп да не блокира нуклеарното съглашение с Иран, оповестяват международни организации.

Дипломати от Европейски Съюз, Германия, Франция и Англия опазиха договорката. Те разясниха, че подписаното през 2015 година съглашение е в народен интерес на техните страни, на Близкия изток и света като цяло. Според тях, в случай че Вашингтон се отдръпна, това ще засегне доверието към Запада.

Тръмп неведнъж загатна, че желае да изтегли Съединени американски щати от съглашението , защото не е в полза на страната. По думите му договорката нито визира ракетната стратегия на Иран, нито дейностите на Техеран в района.

Стюарт Айзенщат, ръководител на настойнически орган за Иран към Атлантическия съвет, прикани Тръмп да вземе под внимание по-широкия подтекст. Според него Вашингтон би изпратил сигнал, че не може да се разчита на дипломацията, както и може да бъде наранено доверието към Запада, в случай че Съединени американски щати не изпълнят иранското нуклеарно съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР