Европейската туристическа индустрия трябва да се изправи срещу реалностите на

...
Европейската туристическа индустрия трябва да се изправи срещу реалностите на
Коментари Харесай

Жегата заплашва важен сектор е Европа, който е на стойност $2 трилиона

Европейската туристическа промишленост би трябвало да се изправи против действителностите на изменението на климата и да се приспособява бързо. Лятото става все по-горещо в Южна Европа, а пожарите в Гърция са повтаряне на това, което стана в страната през 2021 година

Жегите даже принудиха управляващите да затворят Акропола и това е единствено след повишаване на температурите с 1,2 C в световното стопляне. Според учените обстановката може да се утежни, даже в случай че ограничим повишението на температурата до задачата на Парижкото съглашение от 2 C.

Нещо повече - съгласно изследване от 2019 година климатът в Мадрид през 2050 година ще наподобява на северноафриканския град Маракеш, Лондон ще бъде с температури като в Барселона, а Стокхолм като Будапеща. Това би било значима смяна за европейската туристическа промишленост, която за предходната година е донесла 1,9 трилиона евро за районната стопанска система. Жегите може да трансформират моделите на пътешестване по метод, който евентуално ще нанесе удар на някои страни в Южна Европа, написа Bloomberg.

Близо 19 000 души трябваше да бъдат евакуирани през уикенда от гръцкия остров Родос, поради горски пожари, а полетите бяха анулирани. И въпреки всичко, туристическата промишленост в района надали ще вземе дълготрайни търговски решения въз основа на непосредствени събития това лято, счита Том Дженкинс, основен изпълнителен шеф на Европейската асоциация по туризъм. По думите му ще е необичайно промишлеността да се промени, преди " Ще преди държанието на клиентите.

Според немската туристическа компания TUI и самолетната компания EasyJet няма огромна смяна в навиците на туристите на фона на рисковите горещини.

Очаква се европейският туристически бранш да нараства със междинен годишен ритъм от 3,3% до 2032 година, само че честотата на рисковите жеги в Южна Европа може да накара пътуващите да се насочат в дестинации в северната част на континента. Горещите талази могат да " понижат привлекателността на Южна Европа като туристическа дестинация или най-малкото да понижат търсенето през лятото ", съобщи Moody`s Investors Service в понеделник.

В свят, в който температурите са се покачили 4 C ще има внезапен спад от повече от 9% в туризма към гръцките Йонийски острови, съгласно отчет на Европейската комисия, оповестен тази година. Същият сюжет ще докара до нарастване на туризма с към 16% към западен Уелс да вземем за пример.
 Европейската туристическа комисия: горещата вълна може да откаже туристите от някои дестинации, само че България ще е измежду търсените
Европейската туристическа комисия: горещата вълна може да откаже туристите от някои дестинации, само че България ще е измежду търсените

7,6% от пътуващите считат рисковите метеорологични феномени за главно терзание при пътувания

Това ще е удар за страните, които разчита на посетителите. Туристическата промишленост в Гърция е съдействала с 14,9% за брутния вътрешен артикул на през 2021 година, и надлежно 9,1% и 8,5% за Италия и Испания.

Температурите на италианския остров Сардиния доближиха 46 C предходната седмица, което опразни улиците по време на туристическия сезон.

Някои европейски дестинации ще " страдат " през летните месеци, поради жегата ", съгласно Едуардо Сантандер, изпълнителен шеф на Европейската комисия по пътуванията. Туристите евентуално ще резервират за къси периоди, въз основа на това какво се чака да бъде времето в местата за ваканцията им.

Една от прогнозите на Сантандер към този момент се оправдава. Търсенията за северноевропейски дестинации от хора, живеещи в Южна Европа, са се нараснали през последната седмица в съпоставяне със интервал на предишния месец, като търсенето за Ирландия е повишено с над 1000%, съгласно уеб страницата за резервации e-Dreams Odigeo.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР