Европейската централна банка се опитва да успокои необузданата инфлация чрез

...
Европейската централна банка се опитва да успокои необузданата инфлация чрез
Коментари Харесай

Предстои най-тежкият период за промишлеността в еврозоната

Европейската централна банка се пробва да успокои необузданата инфлация посредством стягане на паричната политика

Спадът в индустриалната интензивност в еврозоната евентуално е минал най-ниската си точка, защото веригите за доставки стартират да се възвръщат и инфлационният напън отслабва, сподели изследване в понеделник, отразяващи възобновяване на оптимизма измежду мениджърите на индустриални мощности измежду страните употребяващи единната валута, съобщи Ройтерс цитирайки данните на " Ес енд Пи Глоубъл " във връзка с показателя PMI ( " показател на мениджърите по покупките ", б. а.)

Показателят отскочи до 47,8 през декември от 47,1 през ноември, съответствайки на предварителното отчитане, само че към момента под границата от 50, разделяща растежа от свиването. Окончателните данни бяха събрани по-рано от нормално предишния месец заради празничния сезон, предава Българска телеграфна агенция.

" Перспективите се усъвършенстваха на фона на признаците за възобновяване на веригите за доставки и доста намаляване на инфлационния напън, както и усмиряване на опасенията по отношение на енергийната рецесия в района, частично с помощта на държавната помощ ", сподели Крис Уилямсън, основен бизнес икономист в S&Р Global Market Intelligence.

Въпреки че подиндексите на цените на суровините и продукцията останаха високи, и двата спаднаха доста, което евентуално е добре пристигнала вест за управлението на Европейската централна банка, която се пробва да успокои необузданата инфлация посредством стягане на паричната политика.

С намаляването на инфлационния напън, възобновяване на веригите за доставки и евентуално предотвратената енергийна рецесия мениджърите по покупките станаха оптимисти и показателят на бъдещото произвеждане скочи до 53,8 от 48,8 пункта. " Броят на оптимистите във връзка с идната година също надвиши песимистите за първи път от август, намеквайки за устойчиво възстановяване на бизнес доверието ", сподели Уилямсън.

Междувременно индустриалният бранш и бранша на услугите в Китай отслабнаха най-вече от началото на 2020 година макар преустановяването на политиката за " нулев коронавирус " през декември на фона на публичната опозиция, защото броят на инфекциите нараства, което накара няколко страни да вдигнат предизвестия и да върнат тестването на идващи от Китай пасажери

Официалният показател на мениджърите по покупки в производството се намали до 47,0 през декември от 48,0 през предходния месец, демонстрират данните от изследването, оповестени от Националното статистическо бюро през уикенда. Резултат под 50,0 демонстрира стесняване в бранша.

Подиндексът на производството отслабна с 3,2 пункта до 44,6 през декември. Търсенето също понижа към края на годината, като показателят на новите поръчки се намали до 43,9. Непроизводственият PMI, който съчетава услугите и строителството, спадна по-рязко до 41,6 от 46,7 преди месец. Така показателите на индустриалния и непроизводствения бранш доближиха най-слабите си равнища от началото на 2020 година Вследствие на това общият формиран показател на производството падна до 42,6 от 47,1 през предходния месец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР