Европейската централна банка (ЕЦБ) във Франкфурт съобщи важна новина за

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) във Франкфурт съобщи важна новина за
Коментари Харесай

Добрата новина, която властта смята, че не е добре да се съобщава

Европейската централна банка (ЕЦБ) във Франкфурт заяви значима вест за България в петък късно вечерта, само че съвсем никой не чу и не разбра за нея. Оказва се, че у нас даже да се вижда, че царят е гол, няма кой да го заяви.

Слава Богу, царят не е гол, само че също по този начин - не всичко е " розово ".

Бяха оповестени резултатите от инспекцията на активите и стрес тестванията на шест български банки – основно условие за участието на България в Банковия съюз на Европейски Съюз и в предверието на еврозоната – Валутно-курсовия механизъм II (ERMII). Резултатът е, че четири от банките (УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ОББ и Централна кооперативна банка) минават теста сполучливо и без основни забележки, до момента в който при две – ПИБ и Инвестбанк, е засечен финансов дефицит и в главния, и в усложнения сюжет на стрес теста, достигащ до 263 млн. евро за ПИБ и 52 млн. евро за Инвестбанк.

Новината обаче не стигна до публиката, тъй като бе обявена по този начин, че да не бъде обявена – с безмълвното подпомагане освен на управляващите в София и Франкфурт, само че и на доста от медиите.

След петък, 26 юли, с съображение може да се твърди, че общественият диалог за ръководството на банките у нас, за положително или за зло, към този момент е неосъществим, тъй като нито банкерите, нито медиите могат и желаят да го проведат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР