Европейската централна банка(ЕЦБ) е достигнала момента, в който може да

...
Европейската централна банка(ЕЦБ) е достигнала момента, в който може да
Коментари Харесай

ЕЦБ ще направи пауза, за да оцени въздействието на повишаването на лихвите

Европейската централна банка(ЕЦБ) е достигнала момента, в който може да направи пауза и да оцени въздействието на към този момент подхванатото стягане на паричната политика. Това съобщи ръководителят  на ЕЦБ Кристин Лагард, представена от

" Вече направихме доста. С всички употребявани принадлежности можем да следим от близко разнообразни аспекти, в това число заплатите, корпоративните облаги, фискалната обстановка и геополитиката, и несъмнено, по какъв начин употребяваните принадлежности въздействат на стопанската система, с цел да решим какво да вършим по-нататък, " каза Кристин Лагард  на събитие на Бундесбанк във Франкфурт.
Миналия месец ЕЦБ резервира главните лихвени проценти непроменени, като означи, че това ниво ще помогне за понижаване на инфлацията в еврозоната до целевото ниво от 2%, в случай че се задържи задоволително дълго.

През октомври инфлацията в еврозоната доближи двугодишно дъно от 2,9% и се чака да спадне още веднъж през ноември. Икономиката на валутния блок се сви с 0,1% през третото тримесечие по отношение на предходните три месеца, само че ЕЦБ счита, че рецесията ще бъде избегната с помощта на възобновяване на потребителските разноски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР