Европейската структура за сигурност очевидно не функционира на желаното ниво.

...
Европейската структура за сигурност очевидно не функционира на желаното ниво.
Коментари Харесай

Чавушоглу: Всички съюзници в НАТО трябва да бъдат единни в борбата срещу тероризма

Европейската конструкция за сигурност " явно не действа " на мечтаното равнище. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация.

Според него не е " рационално или разумно да се планува нов дизайн на сигурността ", до момента в който войната в Украйна продължава.

При откриването на Истанбулския конгрес по сигурността той уточни: " Ясно е, че европейската конструкция за сигурност не действа на равнището, на което (Турция - б.р.) бихме желали ".

Като означи, че не е рационално или разумно да се планува нов дизайн на сигурността, защото войната в Украйна продължава, Чавушоглу акцентира, че приносът към трансатлантическата сигурност на Турция, като един от най-доминиращите и стратегически значими съдружници на НАТО, е жизненоважен, пиша.

Форумът по сигурността в Истанбул, който се организира на 2 и 3 май, е отдаден на заканите за районната и световната сигурност, както и на решенията. В него вземат участие близо 70 локални и задгранични лектори, измежду които политици, учени, специалисти, публицисти и представители на интернационалните организации.

Чавушоглу напомни, че 60% от интернационалните рецесии и спорове се случват към Турция и посочи, че сигурността е разбиране, което надвишава разграниченията като твърда или мека сигурност и би трябвало да се преглежда сложно.

Той изброи три метода за гарантиране на сигурността в днешните условия. По негови думи един от тях е да се резервира " страната мощна, възпираща и устойчива с всичките ѝ детайли ".

" Когато силите за сигурност и устойчивото общество се съчетаят с дейно ръководство, триумфът идва дружно с тях. Ето за какво ние възприемаме отбранителната промишленост като една от предпочитаните области ", съобщи външният министър.

Той увери, че Турция постоянно поддържа своите съдружници, само че означи, че някои съдружници са разочаровали Анкара.

Смятам, че е в действителност смущаващо да изпитваме потребност да призоваваме съдружниците да не си постановат наказания един против различен, съобщи Чавушоглу.

Според него вторият метод за гарантиране на сигурността е " да бъдем по едно и също време индивид и допълващ детайл на общата сигурност ".

Тероризмът е една от двете съществени закани за НАТО и всички съдружници би трябвало да бъдат единни в битката против това злополучие, безапелационен бе той.

По негови думи Турция е " страна, която откровено се бори с тероризма на терен " и е " единственият същински сътрудник в битката против тероризма ".

Той акцентира, че терористична организация, която убива жители и бойци на страна съдружник, не може да бъде законен сътрудник.

Чавушоглу открои като трети метод за гарантиране на сигурността " възприемането на сигурността от необятна вероятност и създаването на решения с ефикасна многоликост ".

Турция е мъдра, доброжелателна, добродетелна и авторитетна мощ, която употребява всички аспекти на властта дружно, посочи той Чавушоглу и даде обещание " уверено да резервира позицията на Анкара като главен фактор на световната сигурност с кардинална филантропична позиция и предприемчива външна политика, която дава отговор на действителностите ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР