"Европейската солидарност е много важна. Получих одобрение в следващите дни

...
"Европейската солидарност е много важна. Получих одобрение в следващите дни
Коментари Харесай

Евролидерите одобриха идеята на Петков за споделен фонд за бежанците от Украйна

"Европейската взаимност е доста значима. Получих утвърждение в идващите дни ще се предложат разновидности тези разноски, които всяка страна сама заплаща в помощ за Украйна, да може да се покрият тези разноски от Европейска комисия "

Това съобщи във Франция министър председателят Кирил Петков, представен от

"Това, което обсъждахме през днешния ден, и България беше водещата страна, която го предложи, е общ кохезионен фонд за бежанците от Украйна, с цел да може европейското семейство дружно да заплати разноските за тези бежанци, а не всяка страна да се бори независимо ", сподели министър председателят.

"Парите ще бъдат от остатъчни средства от европейските стратегии, това няма да е някакъв нов заем. За начало говорихме за към 10 милиарда евро. В момента влизаме в една обща обстановка на високи цени на петрола и газа, които покачват инфлацията и понижават растежа. ЕЦБ ще понижава средствата, които циркулират в европейската стопанска система, намалявайки паричната маса в Европейски Съюз, а държавните управления на страните членки ще би трябвало сами да подтикват стопанските системи си, с цел да има напредък ", сподели още Петков.

"Аз към този момент имах опция да се срещна с всичките ни съседки, с изключение на с Турция. Искам това да бъде една първична среща с Турция, да имаме директния контакт, с цел да мислим и за общи неща дружно. Както знаете, част от газа, който желаеме да купуваме, азерският газ, минава през Турция ", добави министър председателят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР