Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС

...
Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС
Коментари Харесай

ОЛАФ задържа 11 тона опасни пестициди у нас

Европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз (ОЛАФ) заяви, че по-рано този месец взаимно с българските управляващи е взела участие в задържането на към 11 тона неразрешени пестициди в страната, заяви Българска национална телевизия. Някои от иззетите субстанции са изцяло неразрешени в Европейски Съюз поради заплахата, която основават за човешкото здраве и околната среда.
Две от веществата - тиаметоксам и имидаклоприд може да навредят на медоносните пчели и на дивите опрашващи инсекти, а трето вещество - хлорпирифос има неподходящо влияние върху неврологичното развиване на децата. Увреждането при пчелите също може да съставлява опасност за продоволствената сигурност, се споделя в известието.
Други нарушавания, открити от ОЛАФ и българските управляващи, са артикули с изминал период на валидност, продукти без етикет или етикети, които не съблюдават задължението за включване на превод на български език.
Разследващите имат съображение да считат, че неразрешените пестициди са били контрабандно импортирани от страни отвън Европейския съюз. От ОЛАФ оповестяват, че са работили в тясно съдействие с Българската организация по сигурност на храните и Главна дирекция " Национална полиция ". Разследването по случая продължава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР