Европейската служба за борба с измамите с евросредства ОЛАФ е

...
Европейската служба за борба с измамите с евросредства ОЛАФ е
Коментари Харесай

Четири проверки на ОЛАФ в България за 2018 година

Европейската работа за битка с измамите с евросредства ОЛАФ е открила 94 случая на нередности в страната ни за последните 4 години. За предходната година са осъществени 4 инспекции, като за две от тях са издадени рекомендации за по-нататъшни дейности.

Още за годишния отчет на ОЛАФ за 2018 година - от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.


Според отчета на ОЛАФ аграрни сдружения в България, които не са имали повече право на европейско финансиране са се пробвали с машинация да придобият още средства. Те са основали нови компании, които видимо нямат нищо общо с тях. Службата за битка с измамите е стигнала до тях поради адресът им на регистрация, които е бил еднакъв с първичните сдружения. Измамите са за 10 милиона евро.
Виле Итала, общоприет шеф на ОЛАФ: Тенденциите, разкрити от следствията на Европейска работа за битка с измамите през 2018 година, включват схеми за трансгранични измами с подправени компании, които се употребяват за укриване на покупко-продажби, измами при популяризирането на европейски селскостопански артикули и финансирането на проведени незаконни групи.
През последните четири години службата е открила 94 случая на нередности в Бъргария и е издала 15 рекомендации. При земеделските фондове са били тествани над 1000 случая и са издадени 27 рекомендации.

Българските управляващи са подхванали дейности по 13 случая, като единствено един е приключил с обвиняване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР