Европейската сигурност, борбата с двойния стандарт при храните, предизвикателствата в

...
Европейската сигурност, борбата с двойния стандарт при храните, предизвикателствата в
Коментари Харесай

Емил Радев: Сигурността и миграцията остават основен проблем в Европа

Европейската сигурност, битката с двойния стандарт при храните, провокациите в цифровия свят бяха във фокуса на полемиката на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков с участниците в Летния университет на МГЕРБ, който се организира във Варна под мотото „ Само истината, не на подправените вести “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ Сигурността и миграцията остават главен проблем в Европа заради неналичието на единни решения. 70% от мигрантите в Европейски Съюз нямат право на леговище, защото бягат към Европа по чисто стопански аргументи. Необходим е ремонт на регламента Дъблин. За нас това е въпрос на правдивост, защото поставяме големи старания за запазване на външната граница на Европейски Съюз и нашата граница е най-добре охраняваната в Съюза ”, разяснява Емил Радев. Той посочи, че без добра защита на европейската граница Шенген няма да съществува. „ България изцяло е покрила условията, макар че поради вътрешнополитически проблеми на други държави-членки към този момент пета година не може да получи статут на страна в Шенгенското пространство. Ако желаеме европейска взаимност, в случай че сме срещу двойните стандарти в Европейски Съюз, България би трябвало да бъде част от Шенген ”, безапелационен бе евродепутатът.

Емил Радев повдигна и тематиката за финансовата сигурност, като срещна младежите с ограниченията, които се подхващат, с цел да се ограничи прането на пари и потреблението на опциите на дигитализацията за финансиране на тероризма. „ Положихме доста старания криптовалутите, банковите сейфове да излязат от анонимност, да създадем по-бързо и ефикасно събирането на доказателства в рамките на Евросъюза. Предприеха се значими ограничения и по отношение на несъстоятелността, тъй че физическите лица в Европейски Съюз ще могат да афишират банкрут ”, изясни той, само че напомни, че България единствената европейска страна, в която към момента има „ безконечни длъжници ”.

„ Опитваме се в Европарламента да предложим и съответни решения по отношение на провокациите, пред които ни изправят нововъведенията. Това включва и законодателни ограничения по отношение на самостоятелните безпилотни коли и правната рамка, която касае отговорността за случаите с тях и опцията да бъдат употребявани за терористични цели ”, анонсира евродепутатът.

По време на политическата академия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков изрази задоволството си от утвърждения пилотен план по програмата за двойния стандарт на храните и напитките, който той създаде в съавторство с сътрудника си от Варна - евродепутата Емил Радев.

Европейска комисия отпусна 1 300 000 евро против двойния стандарт на храните и напитките. Средствата са за серия от проби на храните и за съдействие сред страните.

“Програмата е отворена и за потребителски организации. Очаква се от началото на 2019 година Европейска комисия да стартира да я извършва. Решението пристигна от България и това ме кара да се гордея доста “, разяснява Новаков. Той показа, че обект на двоен стандарт са даже бебешките храни, в които вместо захар се употребява глюкозофруктозен сироп.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП срещна младежите и с концепцията му да бъде основана платформа за обезлюдяващите се села. Той илюстрира концепцията, сравнявайки платформата със обществена мрежа, ориентирана към селата. „ Групата, към която се стремим, са българи, живеещи в чужбина – Европа и Америка, които биха желали да живеят в български села, откакто се пенсионират, а платформата ще ги осведоми за всичко протичащо се там “, обясни Новаков. Той провокира интереса на младежите с препоръчаната от него и утвърдена от Европейска комисия нова европейска стратегия за младежко предприемачество A.L.E.C.O. Името на програмата е въодушевено от българския публицист и странник Алеко Константинов. Чрез новия инструмент ще се дава финансова поддръжка на млади бизнесмени от страните-членки на Европейски Съюз, с цел да намерят подобаващи компании в Съединени американски щати, Канада, Сингапур, Япония, Китай и Южна Корея, в които да натрупат опит до 6 месеца. С бюджет до 1 млн. евро би трябвало да бъдат подкрепени до 200 претенденти от България и цяла Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР