Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите, организирана от българското

...
Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите, организирана от българското
Коментари Харесай

Пре:Откриване на бъдещето на Европа – темата, която обединява бизнеса и политическите дискусиите по време на Европейската седмица на цифровизацията и иновациите

Европейската седмица на цифровите технологии и нововъведенията, проведена от българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще сплоти Европейската цифрова асамблея, проведена от Европейската комисия, и Webit.festival Europe под тематиката " re:Inventing the Future of Europe " - пре:Откриване на бъдещето на Европа.

Тази година Webit.Festival e водещо събитие в календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, с над 15 паралелни тематични конференции и събития, които ще се състоят в границите на фестивала.

Едно от над 10-те събития в границите на фестивала ще бъде Founders Games, състезанито за стартъпи, по време на което на представителите на започващите компании ще бъдат предоставени изложбени площи, билети за достъп и опцията да се срещнат с топ селекция от световни и бизнес водачи, пристигнали от четирите краища на света. Излагайки концепциите си пред журито, те ще имат шанса да завоюват огромната премия на Founders Games - инвестиция на стойност €200 000! Целта на премията е да насърчава младежи, имплементиращи бързо разрастващите се технологии и нововъведения в всекидневието.

Седмицата на цифровите технологии и нововъведенията в Европейски Съюз ще посрещне над 7000 участници от цялостен ​​свят, в това число 1500 водещи политици от Европа и отвън нея (еврокомисари, министри, кметове, евродепутати), 5000 + международни водачи на бизнеса, създатели на най-големите софтуерни компании, бизнесмени, вложители, иноватори, учени и представители на всички промишлености от дребния и междинен бизнес.

Сред тематиките на конференциите на фестивала са:

Европа с небосвод 2030 - 2050 година - какво ще се промени в идващите няколко десетилетия във всички аспекти, засягащи обществото.

Модерната инфраструктура - мрежи, обработка на данни, суперкомпютри и клауд технологии, по какъв начин изкуствения разсъдък се развива и намира нови приложения в развиването на специалностите, Blockchain (разпределена база данни)

Умни градове

Забавление и Медии в 21 век , където ще се дискутират настоящи проблеми като подправените вести, бъдещето на малкия екран и рекламата, мястото на виртуалната и добавената действителност в медиите, и други

Общество/Култура в цифровата ера: Регламента GDPR, дискретност в мрежата,

Киберсигурност - Защита на данните в мрежата, предотвратяване от adware (софтуер, който демонстрира нежелани и натрапчиви реклами), криптиране на данни..

Дигитални умения и обучение - новото потомство израства в така наречен Ера на Изкуствения разсъдък, която постепенно, само че несъмнено трансформира просветителната система.

Здраве: Иновации и консолидиране на модерните технологии в опазването на здравето

Жените в бизнеса и политиката , която тематика ще бъде част от специфичните Пленарни Сесии, управлявани от еврокомисар Мария Габриел. Целта на сесиите ще бъде да се обсъдят опциите за развиването на европейското общество и стопанска система посредством цифрови нововъведения.

В рамките на ревюто посетителите ще могат да се срещнат и с водещи компании в тези сфери, които ще бъдат на събитието, с цел да покажат новите си артикули и услуги и ще имат директен достъп до целия бизнес, който ще бъде в София по време на Webit.festival Europe в края на юни. Планирани са и голям брой неофициални събития, публични вечери, гала за награди, работилници и тематични кръгли маси, които ще съберат на едно място представители на бизнеса на най-високо равнище с политиците и законодателите на равнище Европейски Съюз, с цел да бъдат разисквани тематики като GDPR, privacy&security, градовете на бъдещето и доста други.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР