Европейската прокуратура вече функционира в България, има известни резултати от

...
Европейската прокуратура вече функционира в България, има известни резултати от
Коментари Харесай

Крум Зарков: Мигрантският натиск не е преставал, да не се използва за политически замеряния

Европейската прокуратура към този момент действа в България, има известни резултати от нейната работа. Това, което би трябвало да създадем и за което не ни би трябвало парламент, е да обезпечим нейната работа.
Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ на Би Ти Ви служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

„ За задачата е належащо те (б.р. европейските прокурори) да имат своята администрация, своята постройка, с цел да могат да работят изцяло свободно и да допринесат за цялостната отбрана на евросредствата в България “, добави той.

Зарков съобщи още, че сега има девет прокурори, които работят интензивно. В бъдеще би трябвало да станат 15, към този момент имат сигнали.

„ Съдебна промяна, такава каквато вкарва демократични правила за надзор и отговорност на основния прокурор, която прави процеса по-бърз, по-справедлив, по-прозрачен ще се случи. Въпросът е да не се губи време, главен приоритет на държавното управление е да приготви тези законопроекти, които са значими най-много за самите нас, като общество тъй че политическата турбуленция да не води до в допълнение закъснение “, изясни служебният министър на правораздаването.

„ Мигрантският напън не е преставал. Не ми се коства доста удачно тази заран да се употребява за политически замеряния, този проблем е общонационален. Той стои пред нас от доста време, не е спирал да бъда обсъждан от другите управления на Министерство на вътрешните работи и Министерски съвет “, съобщи Зарков във връзка гонката с мигранти в Бургас, при която починаха двама служители на реда.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР