Европейската прокуратура в България днес извършва десетки обиски и следствени

...
Европейската прокуратура в България днес извършва десетки обиски и следствени
Коментари Харесай

Европейската прокуратура разследва измама с парникови емисии за милиони евро

Европейската прокуратура в България през днешния ден прави десетки обиски и следствени дейности  разследване на допустима машинация във връзка с Системата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз, със загуби за милиони евро за Европейски Съюз и националните бюджети, оповестиха на страницата си от европрокуратурата.

ГДБОП и ДАНС влязоха в 9 топлофикационни сдружения в страната.

Въз основа на доказателствата е изчислено, че недекларираните излъчвания, показани на националните органи, са довели до загуби за бюджета на Европейски Съюз и националните бюджети в размер на милиони евро, под формата на неплатени суми за фактически изразходвани излъчвания на парникови газове. Освен това, неотчетените излъчвания също са оказали  въздействие върху качеството на въздуха в България, пишат още от институцията на Лаура Кьовеши.

 Над 150 полицейски чиновници вземат участие в претърсванията, осъществени в 11 български града, със съдействието на ГДБОП (ГДБОП) и Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС).

Вече са осъществени над 40 обиска и са разпитани над 70 очевидци. Разследващите са иззели мобилни телефони, преносими компютри и обемна документи по следствието. Следствените дейности не престават. съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз е една от основните политики на Европейски Съюз за намаляване на изменението на климата и е първият пазар на въглеродни излъчвания в света. Той има за цел да обезпечи ефикасен механизъм за понижаване на излъчванията на парникови газове. Съгласно съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз фирмите би трябвало да получат квоти за излъчвания, покриващи техните въглеродни излъчвания, означават от прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР