Европейската прокуратура съобщи, че разследва 9 български компании, заподозрени в

...
Европейската прокуратура съобщи, че разследва 9 български компании, заподозрени в
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва 9 български фирми за измама

Европейската прокуратура заяви, че проверява 9 български компании, обвинени в осъществяване на измами за приемане на средства от Европейския съюз. Имената на

Във вторник - на 22 март, са били осъществени 25 претърсвания в София и други градове в областите София, Перник и Монтана. Разпитани са били 10 обвинени.

Разследваните лица са мениджъри, притежатели и представители на компании, кандидатствали и получили средства от Европейски Съюз по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", която е ориентирана към дребните и междинни предприятия и има за цел да усъвършенства развиването на българската стопанска система.

Те са обвинени за присъединяване в проведена незаконна група и за показване на неистинен документи и показания за нелегално придобиване на тези средства.

По искане на ръководещия европейски делегиран прокурор и с позволение на българския Специализиран углавен съд, Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " е направила 25 претърсвания на къщи, офиси, хранилища и транспортни средства, благосъстоятелност на тези компании.

При обиските са конфискувани огромно количество документи и железария, както и закупената с получените средства техника - главно строителна като самосвали, багери, челни товарачи, на стойност 6 млн. евро.

Разследването към момента продължава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР