Европейската организация на земеделските производители КОПА - КОДЖЕКА (COPA -

...
Европейската организация на земеделските производители КОПА - КОДЖЕКА (COPA -
Коментари Харесай

Българският фермерски съюз подкрепи писмо на европейските земеделци

Европейската организация на земеделските производители КОПА - КОДЖЕКА (COPA - COGECA) и членуващия в нея Българският фермерски съюз изпратиха отворено писмо до Урсула фон дер Лайен, Председател на Европейската комисия . В писмото си те показаха гледище, че селското стопанство би трябвало да бъде в центъра на тактиките на Европейски Съюз , с цел да може блокът да се оправи дейно с фермерските митинги и да се подсигурява бъдещето на земеделието в Европа.

КОПА - КОДЖЕКА е най-влиятелната европейска организация на фермерите и техните кооперативи в Европейски Съюз. Тя съставлява ползите на своите членове в Брюксел, с най-висока представителност в селскостопанския бранш в Европа. В нея влизат над 28 млн. фермери и техните фамилии, както и към 38 000 кооперации, в това число и от България

Според КОПА - КОДЖЕКА и Българския фермерски съюз, селското и горско стопанство играят стратегическа роля за Европа , осигурявайки продоволствена сигурност за 450 милиона консуматори в Европейски Съюз и допринасяйки за зеления преход посредством понижаване на излъчванията и битката с изменението на климата.

Писмото акцентира, че селскостопанският бранш е изправен пред редица провокации, в това число климатични и стопански фактори, които заплашват поминъка и конкурентоспособността на голям брой фермери в Европа. Във време, когато фермерите стачкуват в цяла Европа, КОПА - КОДЖЕКА и Българският фермерски съюз приканват Европейския съюз да даде непоклатимост и предвидимост на селскостопанския бранш.

В писмото се акцентира нуждата от въвеждане на незабавни ограничения за опростяване на работата и живота на фермерите, както и за обезпечаване на заслужено заплащане за техния труд. Организациите също по този начин приканват за използване на стимулиращи ограничения и за гарантиране на равни условия на конкуренция в границите на Европейски Съюз.

От КОПА - КОДЖЕКА и Българския фермерски съюз също настояват да се отговори незабавно на опасенията, повдигнати от фермерските митинги, и да се предложи дълготрайна вероятност за бранша, като се включат и аспекти като въздействието на Зелената договорка върху селскостопанския бранш.

Писмото приканва Европейската комисия да предприеме дейности в редица основни области, в това число бюджетните разпределения, комерсиалната политика, и встъпление на нови оферти в селското стопанство, които да бъдат разисквани със заинтригуваните страни.

От организациите също по този начин упорстват за назначението на Комисар по земеделието и селските региони с основна роля в границите на Европейската комисия, като се придаде особено внимание на селските региони и селскостопанския бранш.
 Макрон към фермерите: Запазете успокоение и говорете с мен
Макрон към фермерите: Запазете успокоение и говорете с мен

Селскостопанската рецесия не може да бъде решена за няколко часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР