Европейската нощ на учените — най-голямата европейска проява за комуникация

...
Европейската нощ на учените — най-голямата европейска проява за комуникация
Коментари Харесай

Европейска нощ на учените и инициативата „Изследователи в училищата“: учени се срещат с децата и им разкриват чудесата на науката

Европейската нощ на учените — най-голямата европейска демонстрация за връзка и разпространение на науката, ще се организира през днешния ден в общо 26 страни, с цел да покаже разнообразието на европейската научно-изследователска активност и нейното отражение върху всекидневието на жителите. Европейската нощ на учените се организира в няколко страни — членки на Европейски Съюз, а също и в страните, асоциирани към програмата „ Хоризонт Европа “.

Проявата, която се посещава от един милион души всяка година в Европа и отвън нея, приближава учените до необятната общност и подтиква интереса към научноизследователската кариера, изключително измежду младежите. Децата, юношите и фамилиите ще имат опция да се срещнат с работата на учените посредством развлекателни и просветителни действия като научни представления, игри, викторини, надпревари, изложения и цифрови действия.

В подтекста на Европейската година на младежта Комисията започва новата самодейност „ Изследователи в учебните заведения “, с която ще се насърчи директното взаимоотношение сред откривателите, учителите и учениците в началните и междинните учебни заведения през идващите две години. Този продан ще им разреши да вникнат по-добре в провокациите пред нашите общества и ще разшири достъпа до науката, технологиите, изкуствата и математиката (STEAM) и научноизследователските действия. Дейностите по самодейността „ Изследователи в учебните заведения “ ще се реализират посредством планове на Европейската нощ на учените и ще включват презентации в учебните заведения, на практика опити, визити на лаборатории, игри, полемики и ролеви игри. През идващите две години самодейността ще доближи до над 2400 учебни заведения и ще притегли повече от 224 000 възпитаници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР