Европейската конфедерация по волейбол (CEV) избра София за домакин на

...
Европейската конфедерация по волейбол (CEV) избра София за домакин на
Коментари Харесай

CEV избра София за домакин на международна треньорска конференция

Европейската конфедерация по волейбол (CEV) избра София за хазаин на едно от огромните интернационалните треньорски събития - CEV Coaches Convention. Четвъртото издание на CEV Треньорската спогодба ще се организира в столицата ни през месец септември тази година. Конференцията ще се състои в спортна зала „ Левски София " (Garitage Park). Събитието CEV Coaches Convention е едно най-вдъхновяващите и потребни за треньори и учители по физическо образование в целия свят. То дава отговор на значими въпроси като " Защо упражнявам волейбол? " и " Защо обичам играта? ".

Предишните му три издания провокираха голям интерес. Всяко от тях събра над 150 експерти в региона. Четвъртото издание ще бъде и по-специално, защото минава под знака на 50-годишния празник на CEV, който се отбелязва тази година. Международният семинар CEV Coaches Convention е по концепция на Европейската комисия за треньори и на отдела за Техническо развиване на CEV, които работят в тясно съдействие с районните волейболни федерации. Първото издание бе през юни 2019 година, а последните две се организираха в Крайнска Гора (Словения) и Скопие (Република Македония).

" Щастливи сме, че Европейската конфедерация избра България за идващ хазаин на CEV Coaches Convention. С организирането на това събитие вършим поредна стъпка в нашата стратегия за подкрепяне и развиване на българските треньори, работещи с подрастващите. Освен трупане на на практика знания, форумът ще обезпечи на нашите експерти опция за основаване на контакти и обмяна на опит, с сътрудници от целия свят ", разяснява президентът на Българска федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев.

Програмата на семинара в София ще включва разнообразни панели с именити лектори и тематики, свързани с задачата на треньорите по волейбол, провокации и решения в специалността, обмяна на опит и полемики по свързани въпроси. Сесиите ще бъдат както теоретични, по този начин и на практика.

" Участието на наши треньори на миналогодишния CEV Coaches Convention в Скопие беше извънредно потребно. Опитахме да предадем насъбраните знания на сътрудници в цялата страна, като организирахме следващи семинари във всеки волейболен район. Интересът към тях и високата посещаемост в допълнение ни мотивираха да подадем кандидатурата на България за идващ хазаин на това събитие. Ще създадем нужното, под друга форма, да осигурим достъп на оптимален брой наши експерти в него ", добавя и Николай Иванов, член на Треньорската комисия към БФВ и на Комисията за Детско-юношески волейбол.

Треньорската спогодба на CEV е част от друга стратегия на европейската конфедерация – School Volleyball, съфинансирана от Европейската комисия. Българската федерация по волейбол е сътрудник по тази стратегия и организира огромна акция - " С волейбол на учебно заведение ". Турнето започва през месец май 2022 година и с помощта на него хиляди деца у нас се допряха до обичаната игра, срещнаха се с волейболни митове, а учебни заведения получиха волейболни продукти.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР