Европейската комисия заяви в сряда, че ще работи в тясно

...
Европейската комисия заяви в сряда, че ще работи в тясно
Коментари Харесай

ЕК се готви за всякакви извънредни ситуации с доставките на газ

Европейската комисия съобщи в сряда, че ще работи в тясно съдействие със страните от Европейския съюз, с цел да се приготви за вероятните обстановки с доставките на газ.

" Ние сме готови за всевъзможни сходни случаи. Разбира се, ще работим в тясно съдействие със страните членки, с цел да може всички да бъдат готови за всевъзможни обстановки ", сподели на конференция висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на климата Франс Тимерманс, съобщи Ройтерс.

Европа беше изправена пред енергийна рецесия даже преди Русия да нахлуе в Украйна, като равнищата на предпазване на газ в Европейски Съюз в този момент са на към 26% от общия потенциал - под естествените равнища по това време на годината.

Комисията на Европейски Съюз, която съобщи в сряда, че ще работи в тясно съдействие със страните членки, с цел да се приготвят за възможен дефицит на газ, предложи законодателство, което изисква страните да запълнят равнищата до минимум 80% до 1-ви ноември тази година и до 90% през идващите години, само че това би било съвсем невероятно, в случай че Русия спре доставките.

Днес Германия задейства проект за изключителни обстановки за ръководство на доставките на газ при положение на евентуално спиране на потоците от Русия, в случай че опълчването на съветското искане за възнаграждение на синьото гориво в рубли наруши докара до прекъсване на потоците.

Безпрецедентният ход на Берлин е най-ясният знак до момента, че Европейският съюз като че ли се приготвя Москва да понижи доставките на газ за района, в случай че не получи заплащане в рубли.

Очаква се Москва да разкрие проектите си за заплащания в рубли в четвъртък (31-ви март), макар че представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че няма да изисква директно от купувачите да заплащат за съветския газ в рубли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР