Европейската комисия заяви днес, че е напълно възможно Украйна да

...
Европейската комисия заяви днес, че е напълно възможно Украйна да
Коментари Харесай

ЕК: Напълно възможно е Украйна да купи българските ядрени реактори с европейски пари


Европейската комисия съобщи през днешния ден, че е изцяло допустимо Украйна да употребява средства от Европейския съюз, с цел да купи от България нуклеарните реактори, които седят от години на склад и генерират не ток, а разноски за страната по защитата и поддръжката им.

„ Няма спънка за това “, съобщи представител на Европейската комисия през днешния ден.

По неговите думи това са двустранни въпроси – сред България и Украйна. Подобно деяние би било допустимо с потреблението на европейски средства, уточни представителят и добави, че сходна стъпка би била в помощ за укрепването на украинската стопанска система, сложена в тежко състояние от експанзията на Русия.

Европейският съюз обезпечава на Украйна забележителна финансова помощ – 1,5 милиарда евро месечно през тази година. Това финансиране е ориентирано към поддръжка на естественото действие на украинската страна във време на война. Украйна сама преценя по какъв начин да употребява тези средства.

Няма спънка Украйна да употребява част от сумите за съдействие с България в региона на нуклеарната енергетика, заключи представителят на Европейска комисия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР